ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ – ΑΙΟΛΙΚΑ

Ενεργειακή Αναβάθμιση
Φωτοβολταϊκα Συστηματα

Στα φωτοβολταϊκά συστήματα έχουμε την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική, που γίνεται αθόρυβα, αξιόπιστα και χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σε ποσοστό 14% περίπου της προσπίπτουσας ηλιακής ενέργειας

 

Το μικρό κόστος συντήρησης, η μεγάλη διάρκεια ζωής της κατασκευής, η δυνατότητα εγκατάστασης πάνω σε υπάρχουσες κατασκευές καθώς και η ανεξάντλητη ηλιακή ενέργεια (ιδιαίτερα στην χώρα μας) καθιστούν μερικούς από τους λόγους που τα φωτοβολταϊκά συστήματα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην αγορά της παραγωγής ενεργείας.

 

Το αρχικό κόστος κατασκευής αντισταθμίζεται από την υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας και το μικρό χρονικό διάστημα απόσβεσης προσφέροντας σημαντική μείωση στο κόστος λειτουργίας των κατασκευών.

Ενεργειακή Αναβάθμιση
Αιολικη Ενεργεια

Αιολική ενέργεια ονομάζεται η ενέργεια που παράγεται από την εκμετάλλευση του πνέοντος ανέμου. Από παλαιότερα ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε την αιολική ενέργεια με διάφορους τρόπους, όπως στα ιστία των πρώτων ιστιοφόρων και στους ανεμόμυλους. Σήμερα, αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες ανανεώσιμες πήγες ενέργειας προσφέροντας μια ελκυστική λύση στο πρόβλημα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Η εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στη μείωση των ρύπων αντικαθιστώντας άλλες μεθόδους παραγωγής ενέργειας  οι οποίες βασίζονται στην καύση συμβατικών καύσιμων. Επιπλέον, τα οικονομικά οφέλη μια περιοχής από την ανάπτυξη της αιολικής βιομηχανίας είναι αξιοσημείωτα.

 

 Η χρήση ανεμογεννητριών μικρού μεγέθους αποτελούν μια προσιτή επιλογή σε περιπτώσεις κατοικιών, ξενοδοχειακών μονάδων ή επιχειρήσεων. Η εγκατάσταση τους μπορεί να γίνει ακόμα και στην οροφή ενός κτιρίου.