Αντλίες Θερμότητας

Ενεργειακή Αναβάθμιση
Αντλιες Θερμοτητας

Με τον όρο «Αντλία Θερμότητας» αναφερόμαστε στη μηχανολογική διάταξη που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας, σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας. Οι αντλίες θερμότητας λειτουργούν αντλώντας τη διαθέσιμη θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος ή την σταθερή θερμοκρασία του εδάφους (γεωθερμία), προσφέροντας μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας από τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα.

 

Οι αντλίες θερμότητας χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό απόδοσης. Συγκεκριμένα, για τις αντλίες αέρα-νερού ο βαθμός απόδοσης κυμαίνεται περίπου στο 3, ενώ στην περίπτωση των γεωθερμικών αντλιών (νερού – νερού) μπορεί να φτάσει μέχρι και το 5. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε μονάδα ενέργειας (kWh) που χρησιμοποιείται από την αντλία θερμότητας παράγονται τρεις ή περισσότερες μονάδες θερμότητας  (kWh).

 

Οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας διαθέτουν τεχνολογία inverter προσφέροντας μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας για όλα τα είδη θέρμανσης εσωτερικού χώρου.

attica executives